HYMYHUULET SUUKON SAAVAT

Keväällä -98 elelin vaihto-oppilasvuottani Englannissa. Helmikuun neljännentoista lähestyessä olin askarrellut vinon pinon pinkkejä kortteja ja jaoin niitä aamutuimaan koulun kanttiinissa uusille ystävilleni. Korttien vastaanotto oli kuitenkin hämmentynyt. Miksi ihmeessä olin tehnyt kortin niin monelle? Olinkohan ymmärtänyt jotain väärin? Kas Englannissa ystävänpäivä on rakastuneiden juhlapäivä. Ja jos ei seurustele, voi toimittaa kortin henkilölle, jonka kanssa suhdetta halajaisi. Kortteja ei ole tarkoitus jakaa platonisille kavereille, edes sille parhaalle. Punastuin.

Myöhempinä vuosina Englannissa asuessani sain todistaa ystävänpäivän ajoittain vakavaakin luonnetta. Parisuhteessa olevien ei todellakaan sopinut unohtaa tätä päivää eikä sitä myöskään kuitattu pelkällä kortilla. Asuin silloin kahdeksan naisen kommuunissa. Ystävänpäivän illan koittaessa ja ovikellon soidessa halukkaiden määrä ovea avaamaan oli poikkeuksellisen suuri. Toinen toistaan hienompia kukkakimppuja, suklaarasioita ja illalliskutsuja saapui ovesta sisään ja tyytyväinen hykertely täytti talon.

Tykkään siitä, että puolisoni huomioi minua kukkakimpuin tai lahjoin, mutta niin ei todellakaan tapahdu usein. Kuitenkin lähes 11 vuotta kestäneen suhteen aikana olen oppinut arvostamaan enemmän arjen pieniä yllätyksiä, kuin kalenteriin merkityn ystävänpäivän pakotettua (ja markkinoiden sanelemaa) humua. On liikuttavaa, kun mieheni lämmittää minulle paukkupakkasilla auton ennen kuin starttaan. Olen kiitollinen, kun aamulla töihin lähtiessäni kodinhoitohuoneen täyttänyt valtava pyykkivuori on kotiin palatessani muuttunut siistiksi viikatuiksi ja lajitelluiksi pinoiksi. Ja mikä parasta, hän muistaa tallentaa lempiohjelmani Emmerdalen! Näistä ja monesta muusta asiasta kiitokseksi pyrin suukottamaan ihanaa miestäni usein.

Omissa kasvoissani huulet ovat muuten suosikkipiirteeni. Lapsena kaaduin jäisessä pulkkamäessä ja siitä jäi ylähuuleen ”törö” muistoksi. Hampaani puolestaan on aseteltu kuin huolettoman halot liiteriin. Mutta näistäkin epäkohdista huolimatta tykkään suustani ja korostan sitä mielelläni meikilläkin. Erityisesti nykyään kun käytän paljon silmälaseja, huulipunilla on kiva leikkiä. Meillä on kotona pieni taulu, jossa lukee: ”Smile is the prettiest thing you can wear”. Kun arjen kiireessä löytää pienenkin syyn hymyillä, se on ihanaa.

IMG_1098.JPG

Suvi Tiilikaisen ”Upeana juhlaan” –kirjasta bongasin oivan vinkin rohtuneille huulille: Levitä väritöntä huulikiiltoa paksu kerros huulille ja anna vaikuttaa kymmenen minuuttia. Kuori sen jälkeen huulet sokerinpalalla.

Tässä muutama mainio huulipunavinkki, pidit sitten minkävärisistä huulista hyvänsä:

161004-mv-265
Valokuvaaja: Ilkka Vuorinen Meikki: Sanna Manninen Huulikynä: Inglot 24 Huulipuna: Mac Please me 32

 

161004-mv-296
Valokuvaaja: Ilkka Vuorinen Meikki: Sanna Manninen Silmälasit: Tommy Hilfiger Silmäasema Huulipuna: Ben Nye pop – 213 mandarin
161004-mv-793-1
Valokuvaaja: Ilkka Vuorinen Meikki: Sanna Manninen Huulipuna: Ben Nye Marilyn red

Sitten vaan pussailemaan ystävänpäivän kunniaksi. Joko sitä mielitiettyä huulille, tai ystävää poskelle. Lapsemme juoksevat minua aina karkuun kun lähestyn heitä punahuulin 😉

Pusuterkuin,

Maija #ruuduntakaa

 

Artikkelikuvan valokuvaaja: Ilkka Vuorinen / Meikki: Sanna Manninen / Silmälasit: Fendi, Silmäasema / Huulipuna: Mac Stylist’s tip A16

Vastaa